Política 29/08/2011

Duran veu la reforma constitucional com una "agressió" a CiU

El líder d'Unió avança que definiran el seu vot en funció de l'acceptació que tinguin les esmenes que presentaran al text

Oriol March
1 min
Duran i Lleida i Xavier Trias / ORIOL MARCH

Barcelona"Si fos pel pacte polític PP-PSOE i per l'agressió a CiU que implica, perquè se l'ha exclòs de la reforma constitucional tot i participar en la seva redacció l'any 1977, el nostre vot seria que no", acaba d'afirmar el líder de CiU al Congrés, Josep A. Duran i Lleida, després de l'executiva dels nacionalistes. Què fa, doncs, que encara no hagin oficialitzat el seu vot negatiu? "El nostre caràcter europeïsta i la nostra aposta per reflotar les finances de la Generalitat fa que presentem esmenes a la reforma, i en funció de la seva acceptació, decidirem el sentit del nostre vot", ha assegurat Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder d'Unió també ha refermat la seva aposta per sotmetre la modificació constitucional a un referèndum, per la qual cosa ha reclamat als diputats del PSC al Congrés que sumin voluntats per fer possible aquesta votació popular. Amb 35 diputats n'hi ha prou per forçar el referèndum.

Entre les esmenes que presentarà CiU s'hi troba que es fixi el dèficit territorial estructural entre les comunitats i l'Estat, i Duran també ha reclamat que sigui el Parlament qui fixi el sostre de dèficit. Pel que fa a les xifres de la reforma (0,24% de dèficit per l'Estat, 0,16% les autonomies), el líder de CiU al Congrés ha proposat un nou repartiment: 0,18% per a l'Estat, 0,18% per a les autonomies i 0,04% per als ajuntaments.

stats