Política 03/06/2015

El Congrés no veu "cortès" preguntar pel robatori d'estelades per part de militars espanyols

Obliga Esquerra a reformular la petició perquè comparegui el ministre de Defensa a la cambra baixa

Joan Rusiñol
1 min
L'estelada que oneja a Figueres, robada per militars espanyols al mes de maig. ACN

MadridDe moment, el ministre de Defensa, Pedro Morenés, no compareixerà al Congrés per informar dels casos de robatoris d'estelades per part de militars espanyols. Esquerra Republicana ho havia sol·licitat però la mesa de la cambra baixa els ha contestat que reformulin la petició "eludint mencionar conceptes que puguin ser contraris a la cortesia parlamentària".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No obstant això, la petició que havien fet els diputats d'ERC, amb data 17 de maig, es limita a anunciar el motiu de la sol·licitud de la compareixença. Els republicans volien explicacions sobre casos recents, com el que es que es va produir a la Rambla de Figueres, a l'Alt Empordà, el mes passat. A l'octubre s'havia produït un incident semblant a la mateixa comarca, prop del monestir de Sant Pere de Rodes.

La mesa del Congrés va valorar la petició en la reunió del dimarts 26 de maig, on va acordar, segons confirma en un breu escrit el secretari general de la institució, Carlos Gutiérrez Vicén, que es replantegi la demanda sense concretar quins conceptes xoquen amb la correcció parlamentària.

stats