Política 22/01/2015

ERC demana al Govern que segueixi cobrant l'impost de dipòsits bancaris tot i la suspensió del TC

Aragonès afirma que la llei suspesa pel TC no impugna el decret llei que el Govern va aprovar abans

Laia Vicens
1 min
El diputat d’ERC Pere Aragonès negocia els pressupostos.

BarcelonaEsquerra Republicana de Catalunya ha demanat al Govern que tiri endavant els cobraments de l'impost de dipòsits bancaris emparant-se en el decret llei que es va aprovar i ignori, així, la suspensió cautelar del TC a la llei. Així ho ha explicat el diputat d'ERC Pere Aragonès, que ha denunciat la "maniobra" del govern espanyol i que ha avisat que l'impost "segueix vigent" perquè el TC ha suspès la llei però no s'ha impugnat el decret llei aprovat anteriorment. "ERC demana al Govern que continuï aplicant l'impost, girant les liquidacions a les entitats", ha reclamat Aragonès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El 18 de desembre del 2012, el Govern va aprovar un decret llei del mateix tema, que el Parlament va convalidar el 23 de gener del 2013. Per introduir alguns canvis tècnics de presentació del tribut, enlloc de tramitar-se com a decret llei es va tramitar una llei, que el Parlament va aprovar el març de l'any passat. Ara el TC ha suspès cautelarment la llei, però no el decret llei. Per això, ERC afirma que l'impost "segueix vigent".

La liquidació d'aquest impost va ser de 686 milions d'euros l'any passat. Però en realitat, només 2,6 milions es van fer efectius en forma de pagaments directes. La resta es van "cobrar" en forma d'aval a l'espera que el Constitucional es posicionés.

stats