Política 23/10/2014

Junqueras reclama un pla i un calendari "concret" per arribar a la independència

El líder d'ERC assegura que no pactarà amb ningú si no és per assolir aquest objectiu. Diu que "s'ha acabat el temps de perdre el temps"

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'ERC i cap de l'oposició al Parlament, Oriol Junqueras, ha reclamat aquest dijous en el marc d'un acte de campanya pel 9-N a Sant Joant Despí un full de ruta, un pla i un calendari "concret" per arribar a la independència."S'ha acabat el temps per perdre temps", ha dit, i en aquest sentit ha dit que no pactaria "amb ningú" si no és per assolir aquest objectiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb un dard directe a aquells que neguen una declaració d'independència immediata després d'unes eleccions, Junqueras ha dit: "Que ningú ens digui que abans hem de negociar amb l'estat, que ningú ens digui que vol arribar a la independència amb una reforma de la Constitució". Ans al contrari, ha assegurat que "ofendrien greument" a la seva intel·ligència i dignitat.

Pel que fa al procés participatiu fixat pel 9-N, Junqueras ha dit que ERC s'hi lliurarà "en cos i ànima" però que "immediatament" després del 9-N la següent fase és la independència. "Allargar l'agonia autonomista és indecent perquè afecta la gent que més necessitat passa en aquests moments", ha dit el republicà.

stats