Política 05/06/2015

L'ambaixada espanyola coorganitza un 'tour' de Societat Civil Catalana per Washington

L'ambaixador els va organitzar un sopar a la seva residència amb diverses personalitats i els va facilitar contactes. L'exambaixador Ruipérez els representarà als EUA

Núria Ferragutcasas
2 min
Representants de Societat Civil divendres a Washington / SCC

WashingtonL’associació Societat Civil Catalana ha visitat aquesta setmana Washington per contrarestar la internacionalització del procés sobiranista català feta pel govern de la Generalitat i les entitats independentistes. I ho ha fet amb l’ajuda de l’ambaixada espanyola a la capital dels Estats Units.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’ambaixador espanyol, Ramón Gil-Casares, nomenat pel govern del PP, va organitzar un sopar a la seva residència oficial per als representants de la Societat Civil amb la presència de diversos analistes de 'think tanks' nord-americans. “L’ambaixador ens va invitar com a associació de societat civil”, ha explicat la portaveu de l’entitat Susana Beltrán en una roda de premsa.

Beltrán ha assegurat que des del principi han volgut ser “transparents” sobre la visita, que té com a objectiu explicar l’opinió de Societat Civil Catalana sobre el procés. A més de parlar amb experts de la Universitat de George Mason i dels laboratoris d’idees Wilson Center i Atlantic Council invitats per l’ambaixador, es van entrevistar amb el departament d’Estat dels EUA i van visitar el diari 'Washington Post'.

El procés català "no interessa"

La portaveu de la plataforma espanyolista ha subratllat que el procés català “no interessa” ni és “prioritari” per als Estats Units malgrat que el seu viatge era per rebatre'l. Tot i així, ha dit que hi ha “una preocupació sobre com els moviments separatistes poden afectar l’estabilitat europea”.

Beltrán ha anunciat que Javier Rupérez, ambaixador espanyol als EUA durant el segon mandat de la presidència de José Maria Aznar (2000-2004), coordinarà “l’antena” de l’associació a Washington juntament amb Fernando Jiménez. Aquesta comissió es constitueix tres mesos després de la creació de "l’antena" de Brussel·les.

“Societat Civil Catalana té un enorme interès que l’opinió pública nacional i internacional conegui altres arguments contraris a les tesis separatistes”, ha dit Beltrán, que ha afegit que continuaran establint col·laboracions internacionals i esperen ser en els pròxims mesos a França i a Nova York; caldrà veure si també amb tanta implicació de la diplomàcia espanyola.

stats