Política 28/05/2015

Detenen a Biarritz una suposada col·laboradora d'ETA

La policia francesa busca armes al seu pis

Efe
1 min

MadridAgents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb la policia francesa, han detingut aquesta matinada a una dona de nacionalitat francesa per la seva presumpta col·laboració amb ETA. La dona és propietària d'un habitatge a Biarritz que s'està escorcollant aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'operació se centra en l'habitatge de la dona. Les forces de seguretat hi busquen armes i material relacionat amb la banda terrorista, en el marc d'una investigació al sud de França contra l'estructura tècnico-logística posada en marxa per ETA el 2014.

Des que el 20 octubre de 2011 ETA va anunciar el "cessament definitiu de la seva activitat armada", les forces de seguretat han detingut a França més de trenta persones suposadament relacionades amb ETA.

Des de l'alto el foc, les forces de seguretat han descobert a França diversos amagatalls de la banda terrorista en què s'acumulaven armes, munició i materials per fabricar explosius.

El desembre passat va ser trobat un 'zulo' d'ETA en una zona rural del departament del Tarn, al sud de França, amb 5 bidons enterrats, una pistola, munició, pols d'alumini per a la confecció d'explosius i material per falsificar documents.

El comandant de la Subdirecció Antiterrorista de la policia francesa Laurent Hury ha afirmat que hi ha "prop de 250" pistoles que segueixen en poder d'ETA de la partida de més de 400, amb 59.000 municions, que un comando va robar a l'empresa SIDAM al sud-est de França a l'octubre de 2006.

stats