Política 16/09/2014

Elena deixa el grup socialista al Parlament i passa a ser diputat no adscrit

El PSC passarà a tenir 19 diputats, com el grup parlamentari del PP

Sara González
1 min

BarcelonaEl PSC passa a tenir 19 diputats al seu grup parlamentari, tants com el partit que lidera Alicia Sánchez-Camacho. I és que el diputat Joan Ignasi Elena ha registrat aquest dimarts al matí formalment la seva petició per sortir del grup socialista i passar a ser diputat no adscrit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Elena va estripar el carnet del PSC al mes de juny per les desavinences amb la direcció del partit pel que fa, principalment, al posicionament sobre la consulta del 9 de novembre. Tot i que des d'aleshores el partit li havia demanat que renunciés a l'escó, Elena, tal i com va avançar l'ARA, per ara el mantindrà. Almenys fins la votació de la llei de consultes, a la qual hi votarà a favor. També té previst sumar-se a la resolució conjunta a favor del 9-N que aprovaran al final del debat de política general CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP.

Per defensar la consulta Elena ha trencat en dues ocasions la disciplina de vot del seu partit. L'última vegada, a principis d'aquest any, ho va fer juntament amb Marina Geli i Núria Ventura per demanar al Congrés traspàs de la competència per convocar un referèndum. Amb tot, les altres dues diputades es mantenen al grup a l'espera de com conclouen les votacions de les resolucions del debat de política general.

Com a líder d'Avancem, Elena ha anat teixint relacions en els darrers mesos amb partits com ERC i ICV-EUiA de cara a les municipals del 2015. Per ara, però, la relació més sòlida la té amb la Nova Esquerra Catalana que va fundar l'exconseller Ernest Maragall. Plegats tenen previst crear un nou partit al novembre.

stats