DEBAT AL CATALANISME
Política 28/01/2011

Ernest Maragall: "L'independentisme ja no és una rauxa minoritària"

El diputat del PSC i exconseller creu que les propostes independentistes "comencen a tenir aspectes de resposta racional" i adverteix que el seu partit ha de ser capaç d'oferir alguna alternativa. Anuncia que, probablement, votarà Tura en les primàries

Redacció
1 min

Barcelona"L'independentisme ja no és una rauxa minoritària, sinó una opció que pren aspecte de resposta racional." És l'opinió d'Ernest Maragall, que ha esmentat els arguments de Salvador Cardús, articulista de l'ARA, com a exemple de l'independentisme que ell es pren "seriosament". Són declaracions fetes al programa El Món, de RAC 1, aquest divendres, com a resposta a les manifestacions de Jordi Pujol d'aquesta setmana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Davant d'aquest avanç racional de l'independentisme, Maragall creu que els que "fins ara" no ho són, entre els quals s'inclou, han d'oferir "alguna cosa que el pugui contrarestar".

L'exconseller, considerat de l'ala catalanista del PSC, s'ha pronunciat sobre les primàries de Barcelona. "Jo crec que votaré Montserrat Tura, però tinc ganes de seguir el debat, disfrutar-lo i donar-li una oportunitat plena a Jordi Hereu, que crec que està intentant aprofitar el debat".

També s'ha pronunciat sobre la incorporació de Ferran Mascarell, també exconseller del tripartit i ara conseller de Cultura amb Artur Mas. "Em va saber greu, però és un ciutadà lliure, i segueix sent un actiu de l'espai progressista que ha de construir una alternativa". De fet, creu que si el PSC és capaç de "construir una oferta que sigui capaç de tornar a incorporar molts milers de ciutadans" que els han deixat de votar, Mascarell tornarà amb els socialistes, encara que hagi hagut de deixar la militància, a petició de José Montilla.

stats