Política 23/09/2016

Feijóo, sobre l'independentisme català: "No podem negociar amb la pistola del separatisme sobre la taula"

El president de la Xunta de Galícia i aspirant a la reelecció amb el PP fa paral·lelismes entre el sobiranisme amb l'època d'ETA en una entrevista a la Cadena SER

Ara
2 min
Feijóo, amb Pepa Bueno durant l'entrevista a la Cadena SER, en un trajecte al cotxe oficial

Barcelona"El que no podem és negociar amb la pistola del separatisme sobre la taula. Això no ho vam fer amb ETA, aquella era una pistola que matava, i vam encertar". Aquesta va ser la resposta d'Alberto Núñez Feijóo a la pregunta sobre l'independentisme català i sobre com hi ha de respondre el govern espanyol que li va fer Pepa Bueno en una entrevista emesa ahir per la Cadena SER (minut 17 del vídeo).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Núñez Feijóo, president de la Xunta de Galícia i candidat al PP a la reelecció en les eleccions de diumenge el govern espanyol ja ha fet molts esforços per Catalunya: "La Generalitat està arribant a final de mes perquè hem fet tot el que calia, la Generalitat té 60.000 milions d'euros que li ha deixat el govern d'Espanya i a més a més diu que no els paga. I jo, com a gallec, que no he demanat un euro al govern del meu país, haig d'admetre que els condonin 60.000 milions d'euros? Amb mi que no comptin", va dir.

Segons el líder gallec del PP, la decisió de ser inflexibles i no negociar amb l'independentisme va funcionar al País Basc. "Ara sento reflexions del PNB força més sensates. Urkullu diu que no creu en la unilateralitat, que no creu en els plantejaments d'imposició. Ell em diu que vol la competència del port de Bilbao i jo penso que si transferim els ports generals a les comunitats autònomes, no hi ha política portuària a Espanya. Però el que no em pot dir és que Euskadi té el dret d'autodeterminació i que Galícia no. Aleshores tots tenim dret a l'autodeterminació, Extremadura també, no? Som una nació, som un estat, o no? Sobre això no podem tenir dubtes", va argumentar.

I quan Pepa Bueno li va preguntar si el PP no s'ha penedit d'haver portat l'Estatut al Tribunal Constitucional, fet que va alimentar l'independentisme, va respondre: "L'Estatut s'havia de recórrer inevitablement, perquè creiem en la unitat del nostre país". Només va admetre que la campanya que van fer –incloses les recollides de signatures per tot Espanya– "potser havia de ser més basada en raons i menys en emocions, perquè probablement va donar arguments als independentistes per dir que el PP estava en contra de Catalunya".

Però la frase del líder popular gallec sobre "la pistola del separatisme" no ha agradat ni al PP de Catalunya. "Parlar de pistola no és el millor exemple", ha dit avui el líder del PP, Xavier García Albiol en una entrevista a TV3, tot i que ha afegit que sí que hi ha un problema "seriós de fractura" a Catalunya.

El líder del PPC al Parlament ha afirmat, en aquest sentit, que el procés sobiranista "va a tota màquina però contra les roques", de manera que també respon a l'advertiment llançat per José Manuel García Margallo des de Nova York, on assistia a l'assemblea general de l'ONU.

stats