Política 15/01/2014

Fernández Díaz: "Al Born no hi trobareu història, sinó propaganda de la cara"

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona critica en una conferència al mateix Centre Cultural del Born la "distorsió" de la història que aquest equipament fa en favor "d'una cosmovisió independentista"

Sílvia Barroso
2 min
Alberto Fernández Díaz, en l'acte del Born / CELIA ATSET

Barcelona'Una altra història de Catalunya': així es titulava la conferència que el president del grup municipal del PP ha fet aquest dimecres al vespre a Barcelona, a la sala Moragues del Centre Cultural del Born.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les crítiques a la visió de la història "distorsionada" que segons ell promouen "els partits independentistes" i "l'adoctrinament" que s'intenta en el mateix centre cultural en què es trobava han estat els dos eixos de la xerrada.

"Vull exposar una altra història de Catalunya, no menys legítima que la que se sol explicar", ha anunciat en començar.

"Aquí no trobareu història, trobareu propaganda i de la cara, de 74 milions d'euros, de 12.300 milions de les antigues pessetes, que és el que ha costat, més els 400.000 euros de l'exposició temporal", ha retret. El tema dels preus i l'equivalència dels euros en pessetes ha tornat a sortir quan ha volgut criticar l'increment del preu del transport públic i fer-ho amb una broma: "Potser és casualitat, però ara la T-10 val 10,30 euros, 1.714 pessetes".

Per Fernández Díaz, "el Born pot ser qualsevol cosa menys la recuperació de la memòria històrica, més aviat amnèsia i distorsió", i "la cosmovisió independentista d'un temps que si bé ha de ser recuperat no pot ser edulcorat per justificar el present".

Segons el líder popular, "fan la retrohistòria per deformar el passat i justificar el present". Tot plegat, ha conclòs, "és una fal·làcia que s'ha construït pedra a pedra", "mentides que no fan cap servei a ningú, ni als independentistes ni als que no ho som".

Amb aquests arguments s'ha queixat que l'Ajuntament de Barcelona, amb aquest equipament, "ha deixat escapar l'ocasió d'explicar i ha optat per adoctrinar i conrear la divisió". "Aquí només s'ha buscat la creació d'una èpica per justificar el relat d'avui dia i el que es pretén que passi". El que s'hauria d'haver fet, segons Fernández Díaz, és "un estudi del drama que suposen les guerres civils, com va ser la del 1714, i que també va ser una guerra mundial d'àmbit europeu, no una guerra de Catalunya contra Espanya". "El més trist és que hi vénen nens que seran adoctrinats amb un fals aprenentatge", ha advertit.

stats