Política 23/09/2014

Mas no té pensat convocar eleccions anticipades "ni el 9-N ni a continuació"

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, assenyala que el Govern treballa per la consulta, no per uns comicis anticipats

Oriol March
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha transmès al Govern que no té pensat convocar eleccions anticipades "ni el 9-N ni a continuació", segons ha explicat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu. "El Govern treballa amb l'escenari de la consulta, no el d'unes eleccions anticipades", ha assenyalat Homs.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A Mariano Rajoy només li demanem que respecti la llei i la voluntat democràtica del poble de Catalunya. Aquestes dues coses s'haurien de saber respectar. Poden no agradar, però la voluntat democràtica expressada pel poble de Catalunya i la llei s'han de poder respectar", ha indicat el conseller de la Presidència, que ha afegit que la consulta es convocarà durant "els propers dies".

"El decret s'ha d'atendre a la llei de consultes i ha de poder recollir fil per randa la pregunta que ja està acordada. Els catalans votaran la consulta, és el que està plantejat", ha afegit Homs, que no ha volgut donar detalls sobre l'acte de signatura del decret.

stats