CONSELL EXECUTIU
Política 08/02/2011

El Govern planteja recuperar els exàmens del setembre i impulsarà un quart d'ESO preprofessionalitzador

L'executiu vol que Catalunya assumeixi els objectius fixats en matèria d'educació per Europa el 2020

Sara González
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, abans de la reunió del Consell Executiu.

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha anunciat que el Govern impulsarà un quart d'ESO preprofessionalitzador per combatre la taxa d'abandonament escolar i que plantejarà recuperar els exàmens de setembre per donar una segona oportunitat als alumnes de secundària. Es tracta de dues de la mesures estrella del pla d'ofensiva que el Govern d'Artur Mas ha dissenyat contra el fracàs escolar i que té com a finalitat fer un "sobreesforç" per a què Catalunya pugui assumir els objectius marcats per Europa pel 2020.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rigau ha explicat que els resultats de l'Ensenyament català dista molt dels d'Europa. Ha posat com a exemple la taxa d'abandonament escolar, que a Catalunya és del 31,9% mentre que a Europa es situa al 14,4%. L'objectiu pel 2020 és reduir-lo fins el 10%. En quant a l'educació postobligatòria, només un 61,4% dels alumnes que es matriculen la finalitzen amb èxit, mentre que a Europa ho fa un 78,6%. L'objectiu és incrementar aquesta xifra fins el 85%.

"L'objectiu és ambiciós", ha dit la consellera. Rigau ha explicat que per aconseguir aquetsa fita és necessari reforçar l'esenyament primari treballant en la detecció precoç de les problemàtiques d'aprenentatge de l'alumnat i situant la competència lectora en l'epicentre de la formació. En aquest sentit, ha assegurat que el Govern treballa ja per implantar a partir del proper curs un quart d'ESO diversificat i preprofessionalitzador per combatre l'abandonament escolar.

També ha explicat que el Govern planteja recuperar les proves de recuperació de setembre a secundària "si hi ha consens" entre la comunitat educativa, una proposta que s'incorporaria el curs vinent si està "prou madura".

stats