Política 14/04/2015

Homs acusa Fernández Díaz de "posar en perill" la seguretat de l'Estat

Veu "molt poc responsable" i "temerària" l'actuació del ministre de l'Interior en relacionar la Fundació Nous Catalans amb el terrorisme islamista, cosa que, segons ha dit, "va en contra dels propis interessos de l'Estat"

M.colomer / Pau Cortés
1 min

Barcelona"És d'una gran temeritat que el PP i determinats ministres utilitzin la seguretat amb fins partidistes". Alerta del Govern davant l'ofensiva del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i mitjans de la dreta espanyola per mirar de criminalitzar l'independentisme relacionant la Fundació Nous Catalans amb el jihadisme. "No contribuirem al despropòsit que, per a finalitats partidistes del PP i alguns ministres, posin en perill la preservació de la pròpia seguretat. Han actuat amb enorme irresponsabilitat", ha etzibat Homs, que encara ha anat més enllà i ha acusat el govern espanyol d'estar "posant en perill informació sensible relacionada amb aspectes de la seguretat que afecten el conjunt de l'estat espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha advertit que les declaracions dels últims dies del ministre en relació a la Fundació Nous Catalans "no són declaracions ni d'un govern seriós ni d'un govern rigorós". Per a ell, el ministre parla en aquests termes amb "voluntat política de desacreditar un moviment que no comparteixen", com és el sobiranisme.

Per a Homs, "no cal que per demostrar que estàs en contra d'una cosa posis en risc la capacitat d'aparèixer com a seriós i rigorós". Per això ha acusat Fernández Díaz d'haver actuat de forma "molt poc responsable", entre altres coses perquè "no s'ajusta a la realitat". "Ens agradaria un punt més de serenitat i precisió en aquest tipus d'afirmacions". Més llenya al foc.

stats