Política 28/03/2015

Iceta assegura que després de la victòria a Andalusia Pedro Sánchez és "més a prop de la Moncloa".

El primer secretari del PSC reitera que la prioritat a Catalunya és "la justícia social" i "resoldre l'encaix amb Espanya"

Acn
1 min
El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, en roda de premsa / ACN

MadridEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, està convençut que la victòria dels socialistes a Andalusia dóna "un nou ànim, una nova esperança, una nova força al conjunt dels socialistes espanyols". En declaracions a l'entrada del Comitè federal del PSOE que se celebra aquest dissabte a Madrid, Iceta ha assegurat que ara veu Pedro Sánchez "més a prop de la Moncloa". Iceta ha aprofitat per defensar el projecte que el PSC proposa a Catalunya, basat –ha recordat– en la "justícia social" i en una reforma federal de la Constitució "que resolgui l'encaix de Catalunya amb Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Miquel Iceta s'ha mostrat convençut que després del triomf de Susana Díaz a les eleccions andaluses "l'alternativa està en marxa" al conjunt de l'Estat i si es fan les coses bé "serà imparable". En aquest sentit, ha afegit que el lideratge de Pedro Sánchez surt "més reforçat" i ha felicitat Susana Díaz perquè la seva victòria impulsa tot el socialisme a Espanya.

Sobre el lideratge del partit, Iceta ha afirmat que el líder del PSOE és Sánchez i quan es facin primàries "s'haurà de veure si hi ha algun altre company" que aspiri a ser candidat a la presidència del govern espanyol. "Fins que no se celebrin el nostre líder és Pedro Sánchez", ha remarcat.

El primer secretari dels socialistes catalans ha reiterat que la proposta del PSC a Catalunya passa per la justícia social i per la reforma constitucional en clau federal i ha afegit que es tracta de "convèncer la gent que aquest és el camí".

stats