Política 08/01/2015

Imputen l'humorista Facu Díaz per comparar el PP amb ETA en un vídeo

La paròdia va ser emesa al programa 'La Tuerka', codirigit per Pablo Iglesias

2 min

L'Audiència Nacional ha imputat l'humorista Facu Díaz per un possible delicte d'humiliació a les víctimes del terrorisme arran d'un vídeo emès al programa de televisió 'La Tuerka', en què simula ser un dirigent del PP disfressat d'un membre d'ETA. L'humorista ha estat citat a declarar la setmana que ve i ha reiterat que es tracta d'una "paròdia d'una espècie de comunicat de dissolució del PP, després de tots els casos de corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al vídeo, un suposat portaveu del PP apareix encaputxat i llegeix un comunicat en què anuncia el cessament de "l'activitat armada" i "l'entrega de les armes" per part d'aquest partit, a més d'esgrimir reivindicacions pròpies d'ETA, com la posada en llibertat de destacats dirigents o l'apropament de presos. Aquest vídeo es va emetre després de l'operació Púnica, la trama de corrupció municipal i autonòmica que va esquitxar dirigents populars.

L'associació Dignidad y Justicia va denunciar el vídeo en considerar-lo "una humiliació, vexació, descrèdit, menyspreu i escarni" de les víctimes del terrorisme. El PP del País Basc va exigir a Podem i a Pablo Iglesias que rectifiquessin i demanessin perdó pel vídeo, ja que, segons els populars, Iglesias figura com a director d'aquest programa de televisió. De fet, el líder de Podem ha fet un tuit per mostrar el seu suport a Facu Díaz.

Tot i això, Díaz ha precisat que només "comparteix espai" amb Pablo Iglesias, ja que 'La Tuerka' s'emet quatre dies a la setmana i cada dia compta amb un director: ell mateix, a més d'Iglesias, el portaveu de Podem, Juan Carlos Monedero, i la candidata d'IU a la presidència de Madrid i parella d'Iglesias, Tania Sánchez.

stats