Política 07/04/2015

El ministeri de l'Interior relleva el cap d'Afers Interns de la Policia que es va enfrontar al comissari Villarejo

El comissari va arribar a acusar Martin Blas d'haver fabricat proves en contra seva per involucrar-lo en les investigacions sobre el petit Nicolás

Ara
1 min
Captura de la imatge en què s'identifica el comissari Villarejo, publicada per 'El Mundo'

BarcelonaEl ministeri de l'Interior, dirigit per Jorge Fernández Díaz, ha decidit canviar de destí el responsable de la Unitat d'Afers Interns de la Policia Nacional espanyola, Marcelino Martín Blas, segons fonts oficials que indiquen que ara el destinaran al Consell Assessor. El substituirà el comissari Francisco Migueláñez, fins ara al capdavant de la Brigada d'Estupefaents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martín Blas havia mantingut els darrers temps un acarnissat enfrontament amb el comissari José Villarejo, el comandament policial que es va fer conegut per reunir-se amb el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, en una cafeteria de la Puerta del Sol de Madrid. Villarejo, que s'autodefineix com un "agent encobert", va arribar a acusar Martin Blas d'haver fabricat proves falses per involucrar-lo en les investigacions sobre el petit Nicolás i de treballar pel PP.

La Policia també investiga les activitats privades de Villarejo després que 'El País' publiqués que té 12 societats amb un capital que arriba als setze milions d'euros. La investigació es va fer per ordre del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va afirmar que no tenia dubtes que aquests negocis s'havien fet conforme la llei i va destacar la feina feta per aquest policia.

En relació amb la reunió amb el president de la Comunitat de Madrid el director general de la Policia, Ignacio Cosidó, també va anunciar que s'investigaria la filtració de les gravacions de la conversa que van tenir tots dos. González va arribar a acusar Villarejo d'haver-li fet xantatge en el marc de la investigació sobre el seu àtic a Marbella, raó per la qual el comissari va denunciar el polític als tribunals.

stats