NOU GOVERN
Política 27/12/2010

Irene Rigau, consellera d'Educació: una mestra que haurà de desenvolupar la LEC

Representant de CiU en matèria d'educació durant els set anys de Govern tripartit i artífex de la llei d'educació, haurà de fer front a la sentència del Suprem sobre el castellà a les aules

Oriol March
1 min
Irene Rigau

BarcelonaUna psicòloga que sempre ha exercit de mestra, Irene Rigau (Banyoles, 1951), ocuparà la conselleria d'Educació en substitució d'Ernest Maragall. Representant de CiU en matèria educativa al llarg dels anys de Govern tripartit i negociadora de la llei d'educació per part del seu partit (pactada amb PSC i ERC, mentre que ICV-EUiA se'n va desmarcar), arriba al càrrec amb l'ombra de la sentència del Tribunal Suprem que obliga a que el castellà sigui vehicular a les escoles. Al llarg de la legislatura es veurà l'abast real d'aquesta resolució, derivada de la sentència del TC del juny contra l'Estatut, i es podrà avaluar si es tracta d'un projectil en la línia de flotació de la immersió lingüística.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al llarg del segon tripartit, ha criticat la gestió del Govern amb els barracons, la manca de places a les llars d'infants i les zones educatives creades per assignar places escolars. Rigau haurà d'aclarir, a més de l'abast de la sentència del Suprem (que el seu partit ha minimitzat tot dient que només es refereix a casos concrets), si renova o no el concert econòmic a les escoles que separen nens i nenes. A més, haurà de refer els ponts de diàleg amb els sindicats, que al llarg de la darrera legislatura han convocat sis vagues a l'escola pública.

Forma part des de 1980 del Consell d'Ensenyament i ha estat cap des serveis territorials d'Ensenyament a Girona (1982-1986), secretària del Consell Escolar de Catalunya (1986-1989), sotsdirectora general de Formació Permanent (1989-1993) i secretària del Consell Interuniversitari de Catalunya (1993-1999). Diputada des de 2003, va ser consellera de Benestar i Família en la sisena legislatura (1999-2003).

stats