Política 05/05/2015

El PP torna a vincular jihadisme i sobiranisme

El diputat del PP Sergio Santamaría acusa la Fundació Nous Catalans d'”utilitzar” la immigració per a la “croada independentista”

N. Orriols
2 min

BarcelonaEl candidat a l'alcaldia de Salt i diputat del Parlament, Sergio Santamaría, ha encès aquest dimarts la cambra catalana. Ha aprofitat una interpel·lació a la consellera de Benestar i Família, Neus Munté, sobre polítiques d'immigració per fer un discurs abrandat contra els nouvinguts i tornar a vincular jihadisme i sobiranisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Santamaría ha acusat CiU d'"utilitzar políticament la immigració", a través de la Fundació Nous Catalans. Reproduint el discurs del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, el diputat del PP ha assegurat que "s'ha aprofitat la immigració per a la croada independentista" i que s'ha posat en perill la seguretat. Alhora, s'ha mostrat indignat perquè ha dit que coneix de primera mà que "els joves marroquins no saben castellà i només parlen català i àrab", i ha proposat que com a mesura d'"arrelament" també s'hagi de demostrar que se sap "espanyol".

El popular ha aprofitat el faristol del Parlament per parlar de Salt, municipi en què es presenta per ser alcalde –quan falten dos dies per a l'inici de la campanya. "Hi ha barris convertits en guetos on no queda rastre de la nostra civilització", ha dit, entre altres declaracions acusadores. "Hi ha immigrants que no fan res per integrar-se i que es beneficien del sistema públic", ha afegit, i ha assegurat que "hi ha un problema de convivència". "No pot ser que la poligàmia sigui un instrument per facilitar l'agrupació familiar o rebre subvencions", ha deixat anar.

En la resposta a la interpel·lació, la consellera de Benestar, Neus Munté, ha titllat la intervenció de Santamaría de "vergonyant" i li ha demanat que no es vulgui "assemblar" al ministre Fernández Díaz, en relació a la vinculació entre independentisme i jihadisme, ja que "en un país normal ja hauria dimitit".

stats