Política 02/07/2014

Jordi Pujol lamenta que Espanya i la UE no tinguin en compte el moviment independentista català

L'expresident de la Generalitat ha augurat que tard o d'hora apostaran per un acostament perquè la seva actitud actual és "insostenible i poc responsable"

Europa Press
1 min

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol (CiU) ha defensat aquest dimecres que el procés sobiranista necessita un "lideratge potent i compromès" amb els grans reptes que té plantejats Catalunya. Ha lamentat que tant l'Estat com la resta d'Europa es resisteixin a admetre que a Catalunya hi ha un moviment d'aquesta magnitud, però ha augurat que tard o d'hora apostaran per un acostament perquè la seva actitud actual és "insostenible i poc responsable".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un editorial del seu Centre d'Estudis, ha exposat que aquest lideratge ha de ser "fort de caràcter, capaç d'aguantar empentes, que no s'espanti, que no s'enroqui, que no enganyi" i capaç també d'assumir certes responsabilitats encara que desgastin. L'expresident català ha assenyalat que, per mantenir-se fort, el sobiranisme ha de ser un moviment "capaç de durar i de ser sempre pacífic i d'avançar metòdicament". Per a Pujol, el sobiranisme evidencia un entusiasme que sorprèn els que visiten Catalunya o que no coneixien la seva situació, i ha sentenciat que si es manté com una reivindicació sense violència, "no pot ser ignorat per ningú".

stats