Política 27/03/2015

Duran: "Bufen vents diferents a la política espanyola i no tothom n'és conscient al PP"

El líder d'UDC critica que la inseguretat dels populars fa que, a València, "tornin a agitar les aigües de la unitat de la llengua per a pescar vots"

Acn
2 min
Josep A. Duran i Lleida en l’acte de presentació de Jaume Torramadé com a candidat a l’alcaldia de Salt, en la seva última aparició pública com  a dirigent d’Unió.

BarcelonaEl president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, està convençut que, després de les eleccions andaluses, "bufen vents diferents a la política espanyola". En la carta web setmanal opina que no tothom al PP "és conscient" d'aquesta circumstància, tot i els mals resultats de diumenge passat. "Crec que a les pròximes generals no només no tindrà majoria absoluta, sinó que li costarà molt assegurar la victòria amb majoria relativa", pronostica. Duran reconeix, però, que hi ha "matisos" propis d'Andalusia. Segons ell, la inseguretat del PP ja es comença a notar abans de les municipals i autonòmiques, per exemple a València on "torna a agitar les aigües de la unitat de la llengua amb l'ànim de pescar vots".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Respecte a les eleccions andaluses, Duran ja va comentar la setmana passada que és "efectiu" per als partits estatals ficar-se amb Catalunya. "Sense tenir-ne l'exclusiva, el PP és el partit que més ho acostuma a fer", lamenta. Un nou exemple d'aquesta activitat el situa al País Valencià i l'aprovació aquesta setmana de la llei de senyes d'identitat. "A València sí que és avui el PP el partit que en solitari agita les aigües de la unitat de la llengua en contra dels criteris científics de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua i de la pròpia Real Academia Española", escriu.

"I com que ara vénen eleccions i el PP no se sent gens segur dels resultats municipals i autonòmics, tornen a agitar les aigües de la unitat de la llengua amb l'ànim de pescar vots. No hi ha res que em tregui més de polleguera que la irracionalitat i la demagògia a l'hora de tractar una qüestió com la de la llengua", explica.

Duran també dedica una part de la seva carta web a la tragèdia aèria dels Alps. El líder d'Unió mostra el seu condol amb les famílies i es mostra "commocionat" tant per la mort de les 150 persones com per la tesi que confirma que el copilot va estavellar voluntàriament l'avió. Tot i la informació que ha fet pública la Fiscalia de Marsella, Duran creu que encara hi ha qüestions que no han quedat prou clares i, per això, creu que l'Agència de Seguretat Aèria "ha d'exagerar tant com pugui la transparència a l'hora d'investigar aquest accident i les seves causes".

El president del comitè de govern d'Unió també recorda la seva fòbia a volar -tot i haver-ho de forma sovintejada per qüestions laborals- i afirma sentir-se molt a prop d'aquells que, per un motiu o un altre, finalment no van pujar a l'avió de Germanwings dimarts passat. "Sóc dels que, com ara també ha passat, havent d'agafar un vol, finalment no ho ha fet i aquell vol ha tingut un accident sense cap supervivent", confessa.

stats