Política 23/09/2014

Duran i Pedro Sánchez es reuneixen aquest dimecres per parlar de la situació política i l'escenari a Catalunya

El nou líder del PSOE manté una ronda de contactes on presenta el seu projecte i defensa la proposta de reforma federal de la Constitució

Acn
2 min

MadridEl líder d'UDC i portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, i el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, es reuniran aquest dimecres al matí al Congrés per analitzar la situació política i l'escenari a Catalunya. La trobada, que es produeix en una setmana clau per a la convocatòria de la consulta, és a iniciativa del nou líder del PSOE, que manté una ronda de contactes amb els caps dels grups parlamentaris -la va obrir amb la líder d'UPyD, Rosa Díez- per presentar la nova etapa política del seu partit i exposar la seva proposta de reforma federal de la Constitució. La trobada de Sánchez amb Duran i Lleida tindrà lloc dos dies després que el lider dels socialistes s'hagi reunit també amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en una reunió de la què ha informat la Cadena Ser i que, segons fonts de les dues parts, no consta dins de l'agenda oficial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Previsiblement la convocatòria de la consulta per part del president de la Generalitat serà un dels elements de la cita amb Duran. Està previst que Artur Mas publiqui el decret al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en les pròximes hores o dies, i seguidament el govern de Rajoy presentarà recurs al Tribunal Constitucional.

Josep Antoni Duran i Lleida ja havia abordat en diverses ocasions amb el predecessor de Sánchez, Alfredo Pérez Rubalcaba, la proposta de reforma federal de la Constitució que els socialistes van engegar després del Congrés de Granada.

El líder dels socialistes espanyols ha expressat reiteradament la postura del PSOE en contra de la possibilitat de celebració d'una consulta que considera "il·legal" a Catalunya. Duran i Lleida ha advertit en diverses ocasions que la consulta s'ha d'ajustar a la legalitat, i que no hi ha lloc per a la desobediència.

stats