Política 23/11/2016

Junqueras: "L’experiència ens diu que la voluntat de diàleg que professa l’Estat mai ha existit"

El vicepresident econòmic del Govern, veient com han fallat totes les enquestes arreu del món, i davant les que diuen que la independència no supera el 50%, diu: "Votem ja i sortim de dubtes"

A.s.
2 min
Oriol Junqueras, vicepresident i conseller d’Economia de la Generalitat.

BarcelonaOriol Junqueras, vicepresident del Govern i conseller d'Economia, ha explicat avui a la Cadena SER que no es creu l'oferta de diàleg de l'Estat: "L’experiència ens diu que la voluntat de diàleg que professa l’Estat mai ha existit". Junqueras ha citat els 3 casos recents els últims 2 dies –Santi Vidal, Carme Forcadell i Francesc Homs– per dir: "Algú creu que amb el que han passat els últims 2 dies a Catalunya hi ha algun independentista menys avui que ahir? O potser és al contrari?".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que segur que afecta el diàleg és intentar perseguir algú que posa unes urnes perquè la gent s’expressi. El millor diàleg sons els vots i les urnes", ha dit el vicepresident en relació amb el suplicatori de Francesc Homs. Junqueras ha recordat que s'ha pervertit el sentit original d'aquesta figura parlamentària: "El suplicatori existeix perquè es puguin perseguir els delictes comuns d’un aforat, però per preservar la seva activitat política, i Francesc Homs s’havia presentat a unes eleccions amb el mandat explícit de donar veu als ciutadans que va ser el 9-N".

En ser preguntat sobre si les formes de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría eren un primer pas per al diàleg, Junqueras ha respost: "Agraeixo la cordialitat entre les relacions humanes, però l’experiència ens diu que no hi ha diàleg". I respecte al nou delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha tirat per la seva vessant religiosa i ha fet una cita de la Bíblia: "Pels seus fruïts els coneixereu".

La independència no supera el 50%

També li han preguntat per les últimes enquestes, que mantenen la tònica del 27-S que el suport a la independència no supera els 50% dels vots. "Donat que les enquestes han fallat molt últimament a tot el món, votem i sortim de dubtes sobre aquesta qüestió. I si el resultat no és el que volem ho respectarem, com sempre hem fet. El dubte és si els altres respectaran si la majoria diu que sí a la independència".

Governar amb la dreta

"Esclar que hi ha diferències ideològiques [amb el PDECat, antiga Convergència], per això té tant de mèrit que ens haguem posat d’acord per arribar a un objectiu comú".

Pressupostos 2017

"Els pressupostos estan lluny del que nosaltres voldríem, però donen 1.050 milions més a les àrees socials".

stats