Política 10/10/2014

L'ANC comptarà amb representants de tots els partits proconsulta al gran acte del 19-O

Hi assistiran el portaveu del Govern, Francesc Homs i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, entre altres

Sara González
2 min

BarcelonaUna gran exhibició de la "unitat" i la "majoria" de Catalunya a favor de votar el 9-N. Aquest és l'objectiu de l'acte central que l'Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural celebraran el pròxim 19 d'octubre a la plaça de Catalunya de Barcelona. Per aquest motiu, a l'acte hi assistiran representants de tots els partits proconsulta, que justament la setmana que ve estaran encarant una setmana clau. Estan confirmades l'assistència del conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs; del líder d'ERC, Oriol Junqueras; del coordinador general de CDC, Josep Rull, i de representants d'ICV, EUiA, la CUP i Unió encara per confirmar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En representació de la societat civil catalana ja han confirmat la seva presència a l'acte el comunicador Miquel Calçada; l'economista Germà Bel; el músic Lluís Llach; el president de Súmate, Eduardo Reyes; i l'actriu Carme Sansa.

"Som conscients que el moment és difícil i que l'èxit del procés depèn de tots nosaltres. No afluixem ni afluixarem", ha avisat la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals. Carme Forcadell, per la seva banda, ha insistit que l'acte ha de ser una gran demostració de la "voluntat de votar i guanyar" el 9-N i també una exhibició de què partits, institucions, entitats i societat civil van de la mà en aquest procés.

200.000 euros cada setmana

El director de la campanya 'Ara és l'hora', Oriol Soler, ha explicat que la campanya de gran format que s'està duent a terme necessita 200.000 euros a la setmana perquè sigui viable. A hores d'ara, la campanya ja ha arribat als passadissos de l'estació de FGC de Plaça Catalunya i el pròxim dimarts es cobrirà la Pedrera de Barcelona amb una lona groga de desenes de metres quadrats que simularà un gran post-it. També s'han repartit per tot el país 1.349 opis i s'han enganxat 100.000 cartells, a més de 145 tanques i 18 més de lluminoses. També hi ha 24 autobusos de Girona, Tarragona i Lleida folrats de groc amb la campanya.

El mateix 19 d'octubre es celebrarà al Circuit de Catalunya de Montmeló una 'Motorada' multitudinària que acabarà confluint a l'acte de plaça Catalunya.

Poblenou del Delta, pintat de groc

La iniciativa 'País groc', que busca tenyir tot el país d'aquest color, tindrà com a un dels seus punts àlgids aquest diumenge, quan es pintarà de groc la localitat de Poblenou del Delta (Montsià), les cases del qual són majoritàriament blanques.

stats