Política 08/02/2017

L'excap de la Policia Nacional: "Vaig demanar detenir la família Pujol diverses vegades, però els jutges d'ara són molt garantistes"

Eugenio Pino, jubilat recentment, manté en una entrevista a 'El Mundo' que Xavier Trias ha tingut comptes a Suïssa perquè es refia de la seva font i nega l'existència de cap brigada específica per investigar polítics catalans

Ara
2 min
“L’extorsió no ve d’Adrall, sinó del govern espanyol”

BarcelonaEugenio Pino, un dels homes clau de l''operació Catalunya', ha concedit una entrevista en exclusiva al diari 'El Mundo' un cop jubilat, des de l'estiu passat, després de 43 anys a la Policia Nacional. Pino, ex cap operatiu del cos, explica que ell va ordenar diverses vegades la detenció d'alguns membres de la família de l'expresident Jordi Pujol, cosa que no va tenir lloc perquè "els jutges a Espanya són molt garantistes". "Lògicament en una altra àpoca hi havia jutges més decidits, però ara són garantistes fins al final i prefereixen ajustar tot el procés a les proves reals i efectives", afegeix.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pino també afirma que no existeix cap 'operació Catalunya' -com ahir va dir l'actual ministre de l'Interior, José Ignacio Zoido- i diu que és "fals" que existís cap brigada política dins la policia per investigar la corrupció catalana. "A l'inici del procés sobiranista ens van arribar moltíssimes informacions de gent que no estava d'acord amb el rumb que estava agafant una part de la política catalana. En cada cas s'escull la persona adient per investigar, i mai són les mateixes".

De la mateixa manera, assegura no haver rebut cap indicació ni ordre per investigar en especial els polítics catalans de part del ministre de l'Interior d'aquell moment, Jorge Fernández Díaz, de qui diu que "va ser un gran ministre".

A banda, Pino admet que van tenir confidents dins de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que els havien explicat "que no pagaven a Hisenda" i, sobre el 9-N, els van dir on posarien les urnes.

Respecte a la gravació de la conversa entre Daniel de Alfonso, excap de l'Oficina Antifrau, i Fernández Díaz diu que "al ministeri es grava tot", i que el problema és qui va custodiar la gravació i qui la va filtrar, cosa que diu que desconeix perquè "ja no hi era".

Finalment, respecte als suposats comptes a Suïssa de l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias, Eugenio Pino manté que és cert que el polític convergent va tenir 12,9 milions en un banc suís. "Sí, ho mantenim. Entre altres coses perquè la font ja ens havia donat coses fiables. [...] Vam anar a Suïssa i ens van mostrar captures de pantalla i ens van deixar fotografiar-les. Hi ha diversos policies com a testimonis. Si llavors la Fiscalia considera que no és motiu suficient, doncs bé...".

stats