Política 25/09/2012

Sáenz de Santamaría promet una resposta "ferma" si Catalunya exerceix el dret a decidir

La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría creu que el president de la Generalitat "no sap com rematar" un camí amb "enorme inestabilitat"

Joan Rusiñol
2 min

MadridSi el Parlament aprova una resolució que aposti per exercir en breu el dret a decidir –i, per tant, el possible camí cap a l'estat propi– la resposta de Madrid serà "serena, però ferma", ha dit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, en una entrevista a la SER. La número 2 del govern espanyol ha demanat aquest dimarts al president de la Generalitat, Artur Mas, que abandoni una "dinàmica" que, segons diu, ara "no sap com rematar". Creu que el camí emprès per CiU "genera una enorme inestabilitat" i allunya "inversions". Per això, reclama al president que recapaciti i recondueixi el rumb: "CiU té ganes de distreure i de distreure's", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sáenz de Sanatamaría creu que Mas hauria de pensar més "en els aturats" que hi ha a Catalunya que no pas en el debat sobiranista que s'ha obert. "O s'està en una cosa o en l'altra", ha avisat. Madrid exigeix un "debat més serè i a curt termini" que pensi "en el moment en què vivim". Ha rebutjat el federalisme que ara demana el PSOE i ha recordat que, en última instància, el futur dels catalans el decideix tota la ciutadania espanyola.

Un cop el PP ha avisat que a la conferència de presidents autonòmics del dia 2 d'octubre no s'obrirà el meló del finançament autonòmic, Sáenz de Santamaría ha reiterat que aquesta reforma –quan es produeixi, previsiblement a partir de l'any que ve– és "el terreny de joc" que ofereix a Mas. Ha subratllat que la proposta de pacte fiscal que va plantejar Catalunya no "encaixa" amb la Constitució i ha desafiat el president de la Generalitat a portar la proposta al Congrés per evidenciar que hi ha una majoria política espanyola que la rebutja.

stats