Política 05/05/2016

Mas votarà a favor de crear un nou partit a la consulta interna de CDC

L'expresident de la Generalitat afirma, en una entrevista a TV3, que si guanya aquesta fórmula podrà tenir un paper "més actiu" al partit

Ara
2 min
Artur Mas entrevistat al programa 'Els matins' de TV3

BarcelonaO fundar un nou partit o bé renovar a fons l’actual estructura. Aquest és el dilema que la militància de CDC haurà de resoldre a la consulta del 21 de maig. L'expresident de la Generalitat i president de CDC, Artur Mas ja té clar quin serà el seu vot: començar de zero. "El 21 de maig, jo marcaré que des de Convergència s'impulsi la creació d'una nova formació política", ha anunciat en una entrevista a 'Els matins', de TV3. A més, ha assegurat que, "en circumstàncies normals", ell no tornarà a ser candidat a la presidència de la Generalitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha argumentat que aquesta és la millor manera d'aconseguir ser "més gent i ser millors" i eixamplar la base del partit. Tot i que ha assegurat que, guanyi l'opció que guanyi, ell continuarà vinculat al projecte, ha puntualitzat que és "lògic" que si s'imposa la fórmula per la qual ell aposta, el seu paper pugui ser "més actiu". En tot cas, fins que no tingui sobre la taula el resultat de la consulta no detallarà quina és la funció que aspira tenir. A més, ha defensat que és necessari que hi hagi "nous lideratges" en l'espai central que l'independentisme ocupa a Catalunya.

Preguntat per si noms com els de Jordi Turull o Germà Gordó poden representar una renovació al partit, l'expresident ha defensat que els "bons polítics no poden sortir del no-res" i és necessari que tinguin "bagatge". No ha volgut mullar-se i dir cap nom, però ha subratllat que hi ha dirigents que fa temps que treballen sense estar a primera línia, però que ja estan "foguejats".

Sobre com s'hauria de dir el nou partit, en cas que guanyi aquesta opció, ha defensat que "la criatura es pot dir com els progenitors o no", fet que no implica deixar de ser fill. En tot cas, ha dit que l'important és que ho triï la formació i que la societat percebi que CDC ha "assumit responsabilitats" com cap altre partit ho ha fet a Catalunya. "No es tracta d'enterrar CDC. Hem d'agafar els actius bons de CDC, que són molts, i deixar de banda els passius". ha dit.

El full de ruta

Mas ha insistit que la petició del referèndum s'ha de mantenir i que dins el projecte de CDC hi ha d'haver tant els partidaris de la independència com tots aquells que no s'han definit però que sí que reivindiquen una consulta. Sobre si el Govern de Puigdemont ha d'arribar o no fins al final del seu full de ruta, ha assegurat que tot dependrà de si es compta amb una majoria de vots i no només de diputats.

stats