Política 09/03/2016

Moment Barcelona: un corrent generacional que vol governar la federació de CDC a la capital catalana

El cap de gabinet de Puigdemont, Josep Rius, intervé en l'acte de presentació del col·lectiu, celebrat al Museu Marítim de la capital. Mercè Homs, regidora a l'Ajuntament, n'és una de les cares visibles

Oriol March
2 min
Mercè Homs (CiU), la regidora de Ciutat Vella, en el seu nou despatx al carrer Ramalleres del Raval de Barcelona

BarcelonaUn dels pols d'interès del procés intern que viu Convergència és el relleu a la federació de Barcelona. Jordi Martí ha presidit el partit a la capital catalana durant els últims vuit anys, i en el marc del proper congrés se li ha de trobar substitut. Diversos corrents de la formació ja han presentat les credencials per governar CDC de Barcelona, la més nombrosa en quant a militants. Aquest dimecres ha estat el torn de Moment Barcelona, un corrent generacional que té quatre principals veus. Es tracta de Mercè Homs, regidora a l'Ajuntament i germana del cap de files de Democràcia i Llibertat a Madrid, Francesc Homs; Víctor Cullell, secretari per al Desenvolupament de l'Autogovern; Marc Pifarré, secretari general de l'Associació Catalana de Municipis (ACM); i Josep Rius, cap de gabinet del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i antic coordinador d'alcaldia amb Xavier Trias.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rius, de fet, no és militant de Convergència. Un cop va acabar la seva etapa amb Trias, just després de la derrota davant d'Ada Colau a les eleccions municipals, va aterrar al Palau de la Generalitat com a número dos de Joan Vidal de Ciurana, cap de gabinet d'Artur Mas i actual secretari del Govern. Puigdemont el va triar com a cap de gabinet al cap de pocs dies d'arribar a la presidència. Segons fonts consultades, Rius ha estat "qui més ha intervingut" en l'acte de Moment Barcelona.

Aquest corrent s'engloba dins de Moment Zero, un grup que reuneix joves quadres entre la trentena i la quarantena com Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l'ACM; Jordi Cuminal, responsable de comunicació de CDC i exdirector general de Comunicació al Govern; i Marta Pascal, portaveu de la formació.

Xoc de forces

Germà Gordó, exconseller de Justícia i aspirant a la secretaria general, compta amb suports rellevants a la federació barcelonina de CDC. Segons fonts consultades, vuit de les onze agrupacions de la capital fan costat a Teresa Pitarch, la candidata afí a Gordó que optarà a la presidència local. Jordi Martí, segons les mateixes fonts, també és partidari de Pitarch.

stats