Política 26/07/2016

Munté defensa que es debatin les conclusions del procés constituent al ple i critica l'advertència del TC

"Ja ens agradaria que el Constitucional tingués aquesta celeritat en altres qüestions", assegura la consellera de la Presidència

Oriol March
1 min
La consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu d'aquest dimarts

BarcelonaLa consellera de la Presidència, Neus Munté, ha defensat aquest dimarts, en la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu, que es debatin al ple d'aquesta setmana les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent al Parlament tot i les advertències del Tribunal Constitucionals (TC). "Ens sorprèn la seva celeritat, ja ens agradaria que la tinguessin en altres qüestions", ha apuntat. "Estem obeint un full de ruta perfectament legítim i perfectament legal, tenim un compromís amb la majoria parlamentària i amb al ciutadania", ha ressaltat la consellera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Munté ha apuntat que el debat de les conclusions és possible. "Tothom pot defensar les seves posicions", ha considerat la consellera de la Presidència, que ha demanat "respectar les majories".

Maniobres de l'oposició

L'unionisme ha endurit els seus avisos a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per reclamar-li que eviti el debat al ple de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent. En roda de premsa, la líder de Ciutadans al Parlament, Inés Arrimadas, ha exigit a Forcadell que actuï com a presidenta de la cambra catalana "i no de l'ANC" i acati l'avís del Tribunal Constitucional (TC).

En la mateixa línia, el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha demanat que el Parlament no cometi un "atemptat contra l'estat de dret, la llibertat i al democràcia" i renunciï a votar les conclusions. A més, el dirigent popular ha demanat reunir-se dimecres amb Forcadell per sol·licitar-li personalment que impedeixi el debat.

stats