Política 09/06/2014

Muriel Casals torna a explicar el finançament de 'Towers for democracy' per tallar la polèmica

Tuits com els d'Ignasi Guardans havien obert a la xarxa una discussió sobre els fons amb què s'ha pagat la jornada castellera de la campanya 'Catalans want to vote'

Ara
1 min

BarcelonaJa ho havien explicat però ho han tornat a fer. La presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, ha recordat aquest dilluns d'on han sortit els 400.000 euros que ha costat la campanya 'Catalans want to vote' que ha portat castellers arreu del món per a la jornada 'Towers for democracy'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat Casals en declaracions a Catalunya Ràdio, la campanya s'ha finançat "a parts iguals" entre Òmnium Cultural, els castellers que hi han participat i un micromecenatge.

"Òmnium, que es finança principalment amb les quotes dels 40.000 socis que té, hi ha posat el terç que li tocava, un altre terç ha estat assumit pels castellers i 130.000 euros més s'han obtingut en un Verkami en què han participat unes 3.000 persones", ha concretat.

Amb aquestes dades, la presidenta d'Òmnium, entitat impulsora de la iniciativa, vol posar fi a la polèmica iniciada aquest diumenge per tuits com els d'Ignasi Guardans (@iguardans) –exeurodiputat de CiU–, en què es preguntava si hi havia fons públics destinats a la campanya.

Més tard, hi insistia amb una altra piulada per respondre a les rèpliques que havia rebut.

"No hi ha cap subvenció pública per a aquesta iniciativa", ha subratllat aquest dilluns Muriel Casals.

De fet, ahir Guardans ja va tenir respostes com la del tuit de @QuimTorra, membre de la junta d'Òmnium, que li deia que s'havia pagat el viatge de la seva butxaca.

stats