Política 30/05/2014

Nadal anuncia la intenció d'acordar un pacte de no-agressió entre la nova marca electoral dels crítics i el PSC

Afirma que a les municipals es presentaran allà on els socialistes no ho facin

Acn
2 min

BarcelonaL'exconseller socialista crític amb l'actual direcció del PSC Joaquim Nadal ha anunciat aquest divendres la intenció d'establir un pacte de no-agressió entre la nova marca electoral impulsada pels crítics i la formació socialista, i ha explicat que a les eleccions municipals es presentarà en aquelles localitats on no ho faci el PSC. Nadal, que ha fet aquestes declaracions a la tertúlia del programa Els Matins de TV3, també ha afirmat que creu que podran concórrer en molts municipis.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Nadal és un dels signants del manifest en què s'acordava la creació de la nova marca electoral, juntament amb els exconsellers socialistes Marina Geli, Montserrat Tura i Antoni Castells, entre altres membres del PSC. El manifest es va donar a conèixer aquesta setmana, un mes abans de l'assemblea que ha de donar forma a la proposta, i fixa que la nova marca serà "socialista i defensora de les llibertats nacionals". En el document, també consideren que "l'actual direcció el PSC és responsable de l'execució d'un projecte sense vocació majoritària i percebut per molts ciutadans com allunyat de la centralitat del catalanisme polític i de la untat entorn del dret a decidir".

Els crítics també manifesten la necessitat d'impulsar "la reconstrucció d'un espai socialista, d'esquerres, de vocació majoritària, d'obediència catalana, implicat en la regeneració democràtica, i en la preservació de les polítiques socials en un moment de creixents desigualtats, i també a favor de la consulta o referèndum".

El manifest –signat per exconsellers de la Generalitat, a més d'altres membres del PSC com la portaveu del partit a l'Ajuntament de Girona, Pia Bosch, i l'exeurodiputada Maria Badia– no està secundat per altres díscols, com l'actual alcalde Lleida i exdiputat al Parlament, Àngel Ros, o dirigents d'Avancem com Joan Ignasi Elena.

stats