Política 16/02/2014

Navarro reclama a Mas que "estigui més present a Catalunya i menys als mitjans europeus"

El líder socialista critica que el president vulgui reunir els partits del dret a decidir per pactar un punt programàtic comú per a les europees

Acn
2 min

Vilafranca del Penedès"Que estigui més present a Catalunya i menys als mitjans europeus". Això reclama el primer secretari del PSC, Pere Navarro, a Artur Mas després que s'hagi publicat un article del president de la Generalitat aquest cap de setmana en sis diaris europeus. El líder socialista li ha aconsellat que no estigui "obsessionat" pel ressò mediàtic i que en canvi "viatgi i visiti més Catalunya" per "saber quina és la realitat" del país i conèixer "les necessitats dels catalans"i les zones on "s'han tancat escoles i hospitals i on els treballadors han perdut drets laborals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El president Mas ha d'aclarir-se, saber què vol i de quina manera", ha insistit Navarro des de Vilafranca del Penedès en apel·lar un cop més a buscar "camins de diàleg" entre els governs català i espanyol per donar una "resposta" als catalans. També li ha demanat que estigui "més motivat" per treballar per l'economia.

Navarro també ha criticat l'anunci de Mas que convocarà els partits que van acordar la data i la pregunta de la consulta, un grup del qual el PSC no forma part, per pactar un punt comú en els programes electorals respectius per a les eleccions europees. "Estem veient contínuament reunions per parlar sempre sobre el mateix tema, però cal buscar solucions", ha dit, i ha recordat que i la via que defensen els socialistes és convocar de nou la comissió bilateral Estat-Generalitat. Per Navarro, aquest és el punt de trobada és allà "on s'ha de parlar de traspàs de competències, de millor finançament i de a possible celebració d'una consulta sobre el futur polític de Catalunya". "Menys reunions i més feina en positiu per assolir els objectius", ha sentenciat el socialista.

stats