LA CRISI DELS SOCIALISTES
Política 04/03/2014

Navarro creu que el fitxatge de Maragall per la llista d'ERC "enforteix el PSC"

Considera que es "clarifica l'oferta política" catalana i assegura que ERC ha perdut "sensibilitat social"

Acn
2 min
Pere Navarro / ACN

BarcelonaEl líder del PSC, Pere Navarro, ha fet la seva particular valoració a Rac1 del fet que l'exconseller i exdirigent del partit, Ernest Maragall, hagi pactat amb ERC per ser el número dos de la llista a les eleccions europees. Segons Navarro, aquest fitxatge "enforteix" el PSC perquè "clarifica l'oferta política a Catalunya". De fet, descarta qualsevol possibilitat que part de l'electorat socialista se senti atret per aquest pacte i deixi de votar al PSC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per al primer secretari, en cap cas suposa un afebliment del seu partit. I és que Navarro creu que ara el PSC es queda "sol" defensant "el catalanisme, el federalisme i les polítiques d'esquerres", donat que ERC ha perdut, segons ell, "sensibilitat social". Tant és així, que no ha dubtat en retreure que en els tripartits els consellers d'ERC "no van ser els que més van brillar".

I és que per a Navarro, aquest episodi només ve a determinar que "hi ha persones que han fet una evolució personal cap a l'independentisme" però en cap cas suposa un viratge de part del seu electorat. "Nosaltres estem en les idees que formen part de la tradició del PSC i de les idees que aproven els congressos dels socialistes", ha dit, tancant així la porta a cap canvi en l'espectre ideològic de la base socialista.

De fet, la particular interpretació que Navarro fa d'aquest fitxatge passa per l'element positiu de deixar el PSC "sol defensant el catalanisme, el federalisme i les polítiques d'esquerres". Pere Navarro ha lligat això amb un cert canvi de tendència ideològica en ERC, a qui ha aprofitat per retreure que pacti "pressupostos amb retallades" dissenyats per CiU.

"Trobo a faltar una ERC més compromesa socialment", ha etzibat, tot afegint que durant els Governs tripartits on el PSC va pactar amb els republicans "és evident que les conselleries d'ERC tampoc van ser les que més van brillar". Amb tot, ha defensat que en aquell moment encara "hi havia membres d'ERC que tenien més sensibilitat social, per transformar el país des de les polítiques de benestar". Ara, però, creu que el partit d'Oriol Junqueras "ha canviat les seves prioritats per unes altres".

stats