Política 27/06/2015

Òmnium Cultural consultarà a les territorials la seva opinió sobre la llista unitària que proposa Mas

Els documents amb les conclusions de cada comarcal es faran arribar a la junta nacional, que haurà de fer un buidatge i consensuar una resposta a Mas, una feina que, avisen, "no serà fàcil"

Laia Vicens
1 min
L'assemblea general d'Òmnium s'ha celebrat al Palau de la Música / ARA

BarcelonaSi l'ANC ha decidit organitzar una consulta per decidir la seva implicació a la llista unitària que proposa Artur Mas de cara al 27-S, Òmnium Cultural, que també va ser interpel·lada pel president de la Generalitat, ha optat perquè siguin les seccions territorials les que decideixin sobre la proposta. Així s'ha decidit durant l'assemblea general que Òmnium ha celebrat aquest dissabte a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons fonts presents a la trobada, el debat sobre la llista unitària ha estat "intens" i molts socis han demanat el torn de paraula per manifestar-se tant a favor (alguns consideren que davant del "moment històric" les entitats "han d'estar a l'altura") com en contra (argumentant que les entitats "no han de perdre la transversalitat").

Tots els socis podran dir-hi la seva aquesta setmana, perquè les seccions comarcals d'Òmnium hauran de debatre el plantejament de Mas. De cada reunió en sortirà un document amb les conclusions, que es farà arribar a la junta nacional, l'òrgan executiu. La junta haurà de fer un buidatge de les actes de les reunions comarcals i consensuar una resposta a Mas, una feina que, avisen des de la direcció, "no serà fàcil".

En un comunicat, Òmnium "accepta el repte" de Mas i es mostra "disposada" a assumir "el rol de lideratge" del procés sobiranista, però també afirma que el suport d'Òmnium al president de la Generalitat "en cap cas anirà en detriment del suport a altres candidatures polítiques independentistes". Així, Òmnium afirma que continuarà intentant "ser un punt de confluència" de tots els independentistes i mostra la seva disposició a "constituir una taula per la independència de partits i entitats" perquè n'assumeixin el lideratge.

stats