Política 01/10/2017

La repressió policial causa 844 ferits, un dels quals lesionat en un ull per una pilota de goma

És l'ultima actualització del balanç d'Emergències de Catalunya. Dues de les víctimes, en estat greu

Ara
2 min
Agents de la Policia Nacional arrosseguen dues noies a l'escola Nostra Llar de Sabadell.

BarcelonaLa repressió policial contra el referèndum va acabar amb 844 persones ferides, segons l'últim balanç del Servei d'Emergències Mèdiques de Catalunya. Dos d'ells es troben en estat greu. Un dels ferits greus per les càrregues de la Policia Nacional està sent atès al quiròfan de l'Hospital de Sant Pau per tret de pilota de goma a l'ull, segons ha pogut confirmar l'ARA. Es tracta d'un jove de Cerdanyola del Vallès que toca el saxo en el grup de música Harlock.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per demarcacions, el SEM informa que hi ha 335 persones afectades a Barcelona, 294 a la capital catalana; 249 a Girona, 111 a Lleida, 55 a les Terres de l'Ebre, 46 a la Catalunya Central, 27 a Tarragona i una a l'Alt Pirineu i Aran.

Dos d'aquests ferits estan greus, un dels quals és el jove que ha rebut el cop de pilota de goma.

Les pilotes de goma van ser prohibides pel Parlament de Catalunya, i els Mossos d'Esquadra ja no les utilitzen.

Almenys una altra persona ha rebut un impacte de pilota de goma, en aquest cas en una cama, segons ha pogut comprovar l'ARA. Aquest ferit no consta a la llista, perquè ha preferit que l'atenguessin els bombers sobre el terreny i no fer cap gestió sanitària més.

La repressió policial causa 465 ferits, un dels quals lesionat en un ull per un pilota de goma

De fet, la decisió d'aquest noi no és el que recomana el Govern, que ha aconsellat als ciutadans que resultin ferits durant les càrregues policials que vagin a un centre de salut, demanin un informe d'assistència i posin una denúncia en una comissaria dels Mossos. Fins a mitja tarda els Mossos han rebut una cinquantena de denúncies per agressions per part d'agents de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

D'altra banda, el ministeri de l'Interior diu a través de Twitter que hi ha tres persones detingudes, una d'elles menor d'edat, per "desobediència i atemptats a l'autoritat". També asseguren que nou agents de policia i tres de la Guàrdia Civil han resultat ferits.

stats