CORRUPCIÓ
Política 26/01/2015

La jutge creu que Oriol Pujol va invertir diner negre en habitatge

Ara
2 min
La jutge creu que Oriol Pujol va invertir diner negre en habitatge

BarcelonaNegocis tèrbols i un empresari amic

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La jutge que investiga el cas ITV sospita que l’ex secretari general de CDC Oriol Pujol i la seva dona, Anna Vidal, van invertir diner negre en promocions immobiliàries a través d’una societat que compartien amb l’empresari Sergi Alsina. La jutge va instar l’Agència Tributària a investigar els negocis de la societat Máxima Grupo Inmobiliario, en què també participava Josep Pujol Ferrusola, l’únic fill de l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol no imputat, informa Efe. La jutge basa aquestes sospites en un informe que li va remetre al mes de juny Hisenda, en què s’alertava que el matrimoni Pujol-Vidal hauria invertit el 2006 “diners ocults” en negocis immobiliaris. Unes promocions impulsades per Máxima Grupo Inmobiliario, constituïda el 2003 i participada també per Alsina, íntim amic d’Oriol Pujol.

Converses sobre com influir en Mas

L’ex número dos de CDC està imputat per dos delictes de suborn, un de tràfic d’influències i un de falsedat documental, per haver utilitzat suposadament el seu poder polític per afavorir Alsina a canvi de comissions que s’emmascaraven mitjançant feines d’assessorament fictícies que Anna Vidal facturava a l’empresari. En el sumari del cas apareixen un centenar de SMS i 38 converses telefòniques intervingudes que apuntalen la tesi del fiscal i la jutge segons la qual Pujol va cobrar comissions il·legals d’Alsina a canvi de gestions a favor d’operacions que l’empresari assessorava. En una de les converses, el 21 de novembre del 2011, Alsina i Pujol comenten les negociacions per la reconversió industrial de Yamaha i, després de lamentar que el llavors conseller Francesc Xavier Mena dificultava el procés, parlen de la necessitat que hi intervingui Mas. “Envia-m’ho i jo li diré: «Mira, president, només que facis aquesta trucada i diguis això...»”, plantejava Pujol.

Gestions de l’intermediari del Govern

Del sumari també es desprèn, segons l’ACN, que l’intermediari que el Govern va contractar per pacificar el sector de les ITV, Josep Tous, que era responsable d’indústria de CDC, hauria rebut pagaments fraudulents, en presentar factures inferiors a 18.000 euros per evitar que els informes d’assessoria que teòricament feia haguessin de sortir a concurs públic.

stats