CORRUPCIÓ
Política 23/09/2014

Anticorrupció demana imputar Oriol Pujol per un nou cas de suborn en la deslocalització de tres empreses

La fiscalia creu que la dona de Pujol i el seu amic Sergi Alsina van cobrar per treballs per a Sharp, Yamaha i Sony gràcies a gestions de l'exsecretari general de CDC

Acn
1 min

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha demanat al jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona que imputi l'exsecretari general de CDC Oriol Pujol per un delicte de suborn passiu en l'assessorament de les deslocalitzacions industrials de les empreses Sharp, Yamaha i Sony. Segons el ministeri públic, Pujol hauria ajudat el seu amic Sergi Alsina, de la societat Alta Partners, a cobrar 6,9 milions d'euros per l'assessorament en aquests tres processos i, a canvi, hauria cobrat 200.000 euros de comissió a través de la seva dona, Anna Vidal. Per això, també demana la imputació d'Alsina i Vidal, segons han avançat 'El Periódico de Catalunya' i 'El Mundo' i han confirmat a l'ACN fonts jurídiques.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si es fes efectiva aquesta imputació, Pujol, Vidal i Alsina sumarien un nou càrrec per suborn, a més del de tràfic d'influències pel qual ja està imputat Pujol en el cas de les ITV.

Vidal, que ara està imputada, va reconèixer, en la seva primera declaració com a testimoni, que havia cobrat 200.000 euros d'Alta Partners per assessorar aquesta empresa en l'operació de "reconversió industrial" de Sharp el 2011. Però la Fiscalia sospita que aquest assessorament no va existir, sinó que simplement era la cobertura suposadament legal per tapar una comissió il·legal que Alsina pagava a Pujol.

stats