Política 29/12/2013

PNB qualifica el comunicat d'ETA d'"exercici de realisme amb continguts"

El portaveu al Parlament basc, Joseba Egibar, demana als presos que no esperin "ni dos ni tres anys" per comançar a donar passos per millorar la seva situació

Europa Press
1 min
UN PNB QUE ARA ÉS MÉS AUTONOMISTA QUE SOBIRANISTA
 El president del PNB, el biscaí Ortuzar, i el portaveu al Parlament, el guipuscoà Egibar, registrant ahir la petició d'obertura de la comissió per un nou estatus polític. L'un i l'altre representen l'ànima autonomista i sobiranista del partit respectivament.

Sant SebastiàEl portaveu del PNB al Parlament basc, Joseba Egibar, ha assenyalat que el comunicat de col·lectiu de presos EPPK suposa un "exercici de realisme amb continguts" i ha instat als reclusos que no esperin "ni dos ni tres anys" i comencin immediatament a donar "passos" perquè millori la seva situació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença a Sant Sebastià, el dirigent s'ha referit al comunicat de l'EPPK, dos anys del cessament d'ETA i gairebé tres anys després de la presentació de Sortu.

Segons la seva opinió, després de la posició donada a conèixer per part dels presos s'està davant "un canvi que suposa un avanç", però ha advertit que perquè aquest avanç es pugui "verificar" són "tots i cada dels presos "que han de "activar els mecanismes perquè això succeeixi".

Per això, els ha demanat que "no esperin ni dos ni tres anys" sinó que comencin immediatament a "donar passos perquè comenci a millorar la seva condició".

stats