Política 16/02/2015

Rajoy assegura que Podem "es desinfla" i que el temps juga a favor del PP

El president intenta traslladar un missatge d'optimisme al seu partit

Ara/efe
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest dilluns a Madrid. EFE

MadridMissatge de confiança de Mariano Rajoy als seus barons territorials a cent dies per les eleccions autonòmiques i locals: les enquestes internes els mantenen com a primera força i Podem "es desinfla". Així ho ha dit, a porta tancada, al Comitè Executiu del PP a Madrid -molt més breu del que sol ser habitual- i ha confirmat després, en roda de premsa, el portaveu, Carlos Floriano.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha subratllat que l'estat d'ànim dels ciutadans va a millor, de forma paral·lela a l'horitzó econòmic. El votants perceben, segons les seves dades, aquesta millora i estan convençuts que el pitjor ha passat. "La realitat s'imposa i cada vegada se'ls complica més el discurs als catastrofistes", ha afirmat Floriano, en referència al partit de Pablo Iglesias. Una "realitat" que ja no es tradueix només en xifres macroeconòmiques, diuen els populars, sinó que ja es comença a fer palpable en la vida diària dels ciutadans.

Sobre la polèmica pels comptes bancaris del dirigent de Podem Juan Carlos Monedero, li ha recomanat que es posi davant del "mirall d'allò que ell exigeix als altres". El PP li reclama una "mínim coherència" i veu "alarmant" les suposades vinculacions de la formació d'esquerres amb Veneçuela.

Intentant recuperar 2 milions de vots

Tot i que suposadament Podem perdi força, les enquestes internes del PP coincideixen amb l'últim baròmetre del CIS i situen encara Podem com a segona força política en intenció de vot, per sobre del PSOE. A pesar del missatge de tranquil·litat, els populars intenten que el partit no es relaxi i per això Floriano, que també és director de campanya, enviarà entre aquest dilluns i dimarts dues circulars als responsables del partit a les províncies perquè es reuneixin amb els veïns de cada poble i barri per explicar-los la feina feta i, sobretot, "escoltar-ne" les queixes.

Segons ha explicat el portaveu, hi ha 2 milions de persones que en algun moment han votat el centredreta però que es van abstenir a les últimes eleccions europees. Els populars han identificat en quines meses electorals s'ha produït especialment aquest abandonament d'electors i, per això, ha encarregat focalitzar-hi els esforços per recuperar els votants. Floriano no ha volgut concretar-ne les zones d'Espanya on això passa amb més intensitat.

A la reunió, Rajoy també s'ha referit al pròxim debat de política general, però no hi ha hagut cap menció als candidats del partit que encara estan pendents de designació en algunes comunitats a cent dies pels comicis de 24 de maig, entre ells, els de Madrid. Fonts del partit no descarten que els aspirants a ocupar el primer lloc a la llista -Esperanza Aguirre a l'ajuntament, Ignacio González a la comunitat- hagin d'esperar fins al març. Afirma el PP que aquests temps polítics no tenen res a veure amb la crisi interna al socialisme madrileny.

stats