Política 18/05/2017

Cs i PP acusen la CUP de "neoimperialista" i "totalitària" per voler-se coordinar amb el País Valencià i les Illes

La diputada cupaire Mireia Vehí recorda al diputat Popular Sergio Santamaría que no va ser escollit com a regidor a Salt, on es va presentar com a cap de llista

Ara
1 min
Diputats del PP i de la CUP al Parlament, en una imatge d'arxiu

BarcelonaUna moció de la CUP amb un apartat de 'Construcció dels Països Catalans' ha provocat un debat encès entre els diputats de Cs Noemí de la Calle, del PP Sergio Santamaría i de la CUP Mireia Vehí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La primera a encendre el foc ha estat la representant del partit taronja, que ha acusat els cupaires d'"imperialistes" per voler una coordinació estable amb els governs de les Illes i del País Valencià a fi de crear un observatori del treball als Països Catalans. "Ho han preguntat als valencians?", ha etzibat De la Calle, que ha assegurat que "no es veia res semblant des de Jaume I el Conqueridor". La diputada de Cs també ha acusat la CUP de ser els "alumnes responsables" del pujolisme.

El diputat del PP Sergio Santamaría ha posat més llenya al foc i ha criticat els anticapitalistes de tenir una intenció "totalitària". "És una proposta neoimperialista provinciana que levita sobre la realitat virtual", ha assenyalat Santamaría, que ha volgut recordar a la CUP que "no representa" el poble balear i valencià. "Simbolitzen el mal", ha afegit el diputat, i ha assenyalat que l'imaginari dels cupaires és el d'una "novel·la romàntica situada a la revolució bolxevic". "El seu model és retrògrada i reaccionari": "Volen tornar a la tribu", ha sentenciat.

Al seu torn, la diputada de la CUP Mireia Vehí ha criticat les afirmacions dels dos partits i ha acusat Cs de tenir un model basat en la "deslocalització i la precarització". Al diputat popular li ha preguntat quants regidors va treure al municipi de Salt, on es va presentar de cap de llista: cap. I li ha recordat que hi governa la CUP.

stats