Política 19/04/2017

El PP respon Junqueras: "Una declaració d'independència és un cop d'estat"

Cs considera que al vicepresident del Govern ahir "se li va escapar la veritat", perquè asseguren que sempre ha defensat una declaració d'independència

Mireia Esteve
2 min
Alejandro Fernández, líder del PP de Tarragona, que va obtenir set regidors.

BarcelonaL'endemà que el vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, avalés la via d'una declaració d'independència si l'Estat no acceptava el referèndum, l'oposició ja hi ha començat a sucar pa. El portaveu del PP al Parlament, Alejandro Fernández, ha qualificat de "cop d'estat" la pretensió de tirar endavant una declaració unilateral d'independència. "Ni és democràcia ni és la revolució dels somriures, sinó que és un cop d'estat", ha etzibat després d'assegurar que ho fan perquè "han perdut la raó".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu popular ha incidit en el fet que per molt que la firma de la convocatòria del referèndum fos col·legiada, l'última responsabilitat la tindrien "la consellera Borràs i el conseller Junqueras". Per a Fernández, les declaracions de Junqueras s'emmarquen en "la divisió dels partits independentistes", i en aquest sentit ha afirmat que cada cop es veu més clar que "mentre el PDECat es dessagna, Junqueras en surt airós".

El portaveu adjunt de Cs, Fernando De Páramo, ha anat més enllà i ha assegurat que ahir a Junqueras "se li va escapar la veritat", perquè, segons ha dit, una declaració d'independència és el que "sempre ha defensat". "Ens ha intentat enganyar amb el referèndum, però la veritat és que sempre ha volgut declarar la independència", ha afirmat.

De totes maneres, a De Páramo no li han sorprès les declaracions de Junqueras, ja que considera que demostren que el Govern "no té cap full ni cap ruta" a seguir després d'haver iniciat el procés sobiranista. Així, el portaveu de Cs ha reiterat una vegada més al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que convoqui eleccions perquè els catalans decideixin entre "Junqueras o Arrimadas", tot i que, per a De Páramo, Catalunya està cada vegada més a prop de tenir un govern que "no estigui obsessionat per la independència".

stats