Política 26/05/2015

El PP denuncia una "campanya de difamació" contra el govern espanyol

El portaveu parlamentari popular, Enric Millo, critica que des del Govern es parli d'"asfíxia" financera mentre es gasten diners en publicitat institucional que iguala a "propaganda electoral" de CiU

N.orriols
2 min

BarcelonaEl portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, ha carregat aquest dimarts contra el Govern i ha denunciat una "campanya de difamació" contra el govern de l'Estat. En una roda de premsa al Parlament, el diputat popular s'ha referit a la denúncia que el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha fet sobre la situació financera de la Generalitat. "És immoral i una excusa per la falta de compliment" de la Generalitat, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha hagut diners per al Tricentenari i per a un avançament electoral que els catalans no necessiten", ha criticat.

Ha denunciat que Homs parli d'"asfíxia" financera de la Generalitat el mateix dia que s'inicia una campanya institucional que costa, segons el del PP, 1,4 milions d'euros. "Com es pot ser tan cínic?", s'ha preguntat el portaveu. "La realitat és que el Govern té dèficit i gasta més del que té", ha dit.

Així, el PP ha denunciat l'engegada de la campanya institucional 'Estem preparats' que acaba de llançar el Govern. Ho considera una "malversació" de fons públics i ha dit que instaran el Govern a retirar la campanya de publicitat institucional. Per a Millo, es tracta de "propaganda electoral" per a CiU de cara a les properes eleccions del 27 de setembre, i ha volgut demostrar-ho mostrant en roda de premsa un fulletó electoral de la federació nacionalista amb el lema 'Fem-ho possible'. Considera que les dues campanyes tenen similituds "evidents" i que incompleixen la legislació.

Eleccions del 27-S

El portaveu del PP també s'ha referit a la convocatòria electoral anunciada per al 27 de setembre. "Seria bo que reflexionés i canviés les prioritats", ha dit en relació a la intenció del president de la Generalitat. Per a Millo, Artur Mas deixa una "porta oberta" quan condiciona les eleccions al "compliment dels pactes amb ERC". "Si això no passés seria una excusa per tirar enrere", ha dit.

Sobre les eleccions municipals, Millo ha admès que el PP ha tret uns "mals resultats" però ha atribuït les causes a factors aliens als populars. A banda, ha asseverat que en les properes eleccions autonòmiques els ciutadans votaran en una altra clau.

Alhora, ha reclamat que es respecti la llista més votada en els consistoris, i ha reclamat així l'alcaldia de Badalona –on Xavier García Albiol va guanyar les eleccions.

stats