CONSELL EXECUTIU
Política 26/05/2015

El Govern alerta de la situació "extrema" de la tresoreria de la Generalitat

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es reunirà amb els grups parlamentaris per la "gravetat" de la situació. Excepte les nòmines, el problema "afectarà en tot"

Oriol March
1 min
El conseller de la Presidència, Francesc Homs, en roda de premsa aquest dimarts / ACN

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, es reunirà la setmana que ve amb els grups parlamentaris per informar-los de la "gravetat" de la situació de tresoreria de la Generalitat i de les gestions que està fent amb el ministeri d'Hisenda per solucionar-la. Així ho ha anunciat el conseller de la Presidència, Francesc Homs, en la roda de premsa posterior al consell executiu. "Excepte nòmines, afectarà de forma molt generalitzada. La situació és greu", ha apuntat Homs, que ha qualificat com a "extrema" la problemàtica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha prou capacitat al nostre país perquè aquesta situació no passi, però és premeditat. Per sorpresa nostra, hi ha qui es passa el dia collant el Govern perquè no paga", ha apuntat el conseller, que ha insistit a assenyalar el govern espanyol per la seva voluntat "d'asfíxia financera" amb la Generalitat.

"Com a Govern hem constatat que hi ha una mena de pinça entre el govern del PP, que ens sotmet a asfíxia financera injustificable, i aquells que ens critiquen per no pagar els deutes a l'hora", ha resumit Homs. "Els motius de fons són els mateixos. No pot ser que de manera cíclica estiguem amb l'ai al cor", ha indicat.

stats