Política 04/05/2017

El PP tornarà a plantejar una moció de censura a Badalona després de la reobertura del cas del 12-O

El grup del PSC rebutja una reunió amb els populars perquè no vol participar del seu "circ mediàtic" i "tacticisme polític"

Acn
2 min
Els regidors del PP a Badalona

BarcelonaEl PP de Badalona proposarà al grup municipal del PSC la celebració d'una reunió formal per explorar la possibilitat de presentar una moció de censura a la ciutat, després que l'Audiència de Barcelona hagi reobert el cas de desobediència del 12-O.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta serà la segona vegada en mig any que la moció de censura sobrevola el consistori, després que PSC i PP s'ho plantegessin també l'endemà mateix del Dia de la Hispanitat. Llavors l'acord no va ser possible per les línies vermelles que uns i altres van fixar fins i tot abans d'intentar la negociació. El portaveu del PP a Badalona, Juan Fernández, ha demanat als socialistes "estar per sobre de les sigles i actuar amb responsabilitat" davant el que considera un fet "vergonyant" de mal ús de la institució a favor del procés independentista i d'"humiliació" als ciutadans.

No rotund del PSC

El grup municipal del PSC ja ha reaccionat a la invitació, que ha rebutjat amb rotunditat. "No participarem en cap reunió convocada pel Partit Popular, ja que el seu únic objectiu és obtenir un protagonisme mediàtic", ha subratllat en un comunicat. El grup socialista assegura que no formarà part del "circ mediàtic" ni del "tacticisme polític" que, consideren, propugna Xavier García Albiol –actual cap de l'oposició al consistori–, a qui acusa d'haver "perdut l'interès per la ciutat". "És una greu irresponsabilitat i demostra molt poc sentit de ciutat", ha sentenciat el PSC.

La CUP ha criticat la decisió de l'Audiència Provincial de Barcelona de reobrir el cas del 12 d'octubre assegurant que és una prova que "no hi ha democràcia possible dins la justícia espanyola". El diputat Benet Salellas, en declaracions als periodistes, ha assegurat que l'única via és la "ruptura" amb la legalitat espanyola.

stats