COP JUDICIAL AL CATALÀ
Política 07/09/2011

El PP rebaixa el to sobre la immersió i diu ara que "no afavorirà res que el distanciï de CiU"

El vicesecretari de comunicació del partit, Esteban González Pons, assegura a Madrid que no supeditarà la reactivació econòmica a cap altra qüestió

Acn
2 min

BarcelonaLes amenaces llançades per CiU –avui ho feia el mateix Artur Mas– han tingut efecte. O almenys això es desprèn de la compareixença que ha fet a Madrid el vicesecretari de comunicació del partit, Esteban González Pons. El PP ha rebaixat visiblement el seu discurs sobre la immersió lingüística aquest dimecres després que el president de la Generalitat, Artur Mas, hagi advertit a Rajoy que no hi haurà acords si fa batalla de la llengua com a president espanyol. González Pons ha afirmat que la seva formació "vol estar molt a prop de CiU" i "no afavorirà res que la distanciï de qui pot treballar amb ells el dia després de les eleccions per crear ocupació". "El que hem de parlar no té res a veure amb l'ensenyament d'una llengua o una altra" sinó de "crear ocupació i que l'economia espanyola tiri endavant", ha sentenciat Pons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En resposta a una pregunta sobre les manifestacions d'Artur Mas, Pons ha assegurat el PP no deixarà que qüestions com la llengua suposin un impediment en la relació entre les dues formacions. "Si el PP guanyés les eleccions, el que és segur és que, la necessités o no, comptaria amb CiU" perquè "del que hem de parlar és d'una cosa que no té res a veure amb l'ensenyament d'una llengua o una altra" sinó de "crear ocupació" i "que l'economia espanyola tiri endavant", ha dit.

En aquest sentit, ha assegurat que el PP "no supeditarà el debat sobre la creació d'ocupació a cap assumpte que ens pugui separar", perquè "el PP pretén estar molt a prop de CiU" perquè vol que "l'ajudi a crear ocupació i que l'economia espanyola creixi". "No afavorirem res que ens distanciï de qui pot treballar amb nosaltres el dia després per crear ocupació", ha sentenciat. Amb tot, ha reiterat que el PP creu que "les sentències s'han de complir" i que "no hi ha cap raó que pugui justificar que una sentència no es compleixi". "El desacatament dels dirigents polítics no és una conducta que s'hagi de promoure".

stats