Política 08/04/2012

El PPC negocia amb el govern espanyol la seva “pròpia” proposta de pacte fiscal

La presidenta del partit, Alícia Sánchez-Camacho, assegura en una entrevista a Europa Press que proposarà un model de finançament "just" amb Catalunya, però que garanteixi la "cohesió"

Ara
1 min

BarcelonaEl PP català s'ha avançat al Govern i ha iniciat els contactes amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per proposar-li la seva "pròpia" proposta d'un pacte fiscal per a Catalunya. Així ho ha avançat la presidenta dels populars catalans, Alícia Sánchez-Camacho, en una entrevista a Europa Press que recullen diversos mitjans. En aquesta entrevista ha anunciat que començarà a treballar amb l'executiu de Rajoy després de Setmana Santa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Encara que no ha detallat les condicions de la seva proposta, Sánchez-Camacho assegura que recull un model per a Catalunya "més equilibrat, just i solidari", encara que el condiciona a la recuperació econòmica. A més, Camacho situa com una "obligació" del seu partit treballar perquè, a més de sortir de la crisi, Catalunya millori el finançament i no vegi disminuïdes les opcions de creixement.

Dilluns passat, el president de la Generalitat, Artur Mas, va assegurar que tenia previst reunir-se en les pròximes setmanes amb els líders de l'oposició catalana per parlar del pacte fiscal, i que volia tancar la ronda de contactes abans de la primera setmana de maig. Aquest diumenge també s'ha sabut que Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) posarà en marxa a partir del mes de maig una campanya per tot Catalunya, amb un èmfasi especial a l'àrea metropolitana de Barcelona, a la recerca d'adhesions a la proposta de pacte fiscal.

stats