POLÍTICA
Política 09/07/2014

El PSC se suma a CiU i PP en la defensa del recurs del Parlament a la sentència del setge

La mesa del Parlament decidirà aquest vespre elevar al Tribunal Suprem la resolució de l'Audiència Nacional que absol els encausats per l'intent de bloqueig del Parlament. ICV-EUiA hi votarà en contra i ERC s'abstindrà

Ara / Acn
1 min

BarcelonaEl PSC votarà finalment a favor que el Parlament recorri la sentència de l'Audiència Nacional que absol els acusats del setge a la cambra catalana del 15 de juny del 2011. La votació de la mesa es produirà aquest vespre i el representant del PSC, Miquel Iceta, s'hi posicionarà a favor. Se suma així al criteri de CiU i PP, que no amaguen que se senten més pròxims al vot particular de Grande-Marlaska, que optava per condemnar 10 dels 19 acusats per després indultar-los.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, ERC s'abstindrà i ICV-EUiA hi votarà en contra. Per tant, ja hi ha majoria suficient per presentar aquest recurs, tot i que la presidenta del Parlament també ha escoltat les opinions dels portaveus de C's i CUP, que no formen part de la mesa.

En declaracions als periodistes als passadissos del Parlament, el portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha explicat que el seu grup votarà a favor d'aquesta decisió perquè entén que "l'obstaculització de la normal activitat parlamentària que es va produir en aquest episodi tan lamentable és un fet molt greu que aconsella la presentació d'un recurs".

stats