Política 03/07/2017

El PSC contraprograma la web del Govern sobre el referèndum i registra garantia.cat

Un dia abans que la Generalitat estreni la pàgina on s'expliquen els detalls de l'1-O (garanties.cat), Miquel Iceta en presenten una altra on s'exposen els problemes legals de la consulta

Marc Toro
2 min
Miquel Iceta a la seu del PSC, la nit del 27-S. / MARC ROVIRA

BarcelonaEl PSC mou fitxa i contraprograma la web garanties.cat del Govern, on a partir d'aquest dimarts s'haurien d'explicar els detalls tècnics i legals del referèndum. Un dia abans que s'estreni aquesta web, coincidint amb l'acte al Teatre Nacional de Catalunya de l'executiu per explicar les garanties de l'1-O, els socialistes han presentat la web garantia.cat, on exposen les mancances legals de la consulta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pàgina, també disponible en la versió castellana a lagarantia.es, explica des de "com saber si un referèndum és legal" fins a quines son les obligacions dels càrrecs electes davant d'una consulta com la que vol celebrar el Govern, i planteja quin és "el camí més segur", al parer del PSC, davant del conflicte entre Catalunya i l'Estat: la reforma de la Constitució en sentit federal. Segons ha explicat en roda de premsa el primer secretari del partit, Miquel Iceta, la web ofereix "tot tipus d'informació" i "arguments" als ciutadans sobre la consulta.

En aquest sentit, Iceta ha insistit que el referèndum no es pot fer "si no hi ha manera de controlar el cens, no hi ha una convocatòria formal i no està emparat per la llei". El líder socialista ha deixat clar que "no hi ha legalitat sobrevinguda" per fer una consulta i que "la legitimitat no ve donada pel nombre de persones que participa en unes eleccions".

"Avui no es donen les condicions perquè se celebri el referèndum que planteja el Govern. I no ho diem nosaltres, sinó que ho ha dit per unanimitat el Consell de Garanties Estatutàries (CGE)", ha afirmat Iceta, que ha sentenciat: "Si el CGE diu que no, és difícil que l'ONU, l'Haia o el Gran Manitú puguin validar el Procés". En sintonia amb les paraules d'Iceta, el lema de la web clama: "En democràcia, la garantia és llei".

stats