Política 18/06/2017

Parlon crida el PSOE a fer una oposició "responsable però combativa" per "desbancar" el PP

La nova responsable de cohesió social i integració a l'executiva de Pedro Sánchez celebra que el socialisme espanyol ofereixi una proposta "clarament diferenciada" de la del PP per solucionar el conflicte entre Catalunya i l'Estat

Marc Toro / Maiol Roger
2 min
Carlos Ruiz, Núria Parlon i Paco Boya, els tres membres del PSC que seran a l'executiva de Sánchez, aquest matí amb Miquel Iceta

MadridL'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha cridat el PSOE a fer una oposició "responsable però combativa" per "desbancar" el PP del govern espanyol. La nova responsable de cohesió social i integració de l'executiva de Sánchez, que impulsarà l'"eix fonamental que dona cos a l'ADN del socialisme" –així ho ha definit–, ha deixat clar que tornar a governar a l'Estat és el principal objectiu dels socialistes espanyols en aquesta nova etapa, en la qual caldrà veure si es consuma l'acostament a Podem que ja es va intuir en l'intent de moció de censura a Mariano Rajoy.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una etapa en què el PSOE s'ha compromès a millorar del reconeixement de la plurinacionalitat de l'Estat. Parlon ha celebrat que es reconegui la "singularitat" de Catalunya "dins de la unitat" i que Ferraz presenti una proposta política "clarament diferenciada" de la del PP però també del "carreró sense sortida en què està instal·lat el Govern". Parlon creu que això posa les coses més fàcils al PSC i a la seva proposta d'encaix territorial. "Ens dona més força i més oxigen".

Pel què fa a la nova executiva, l'alcaldessa ha considerat que el fet que la direcció de Sánchez inclogui tres persones del PSC –ella mateixa, Carles Ruiz i Paco Boya– respon a "tota la campanya que el PSC ha fet en aquests mesos" –Sánchez va guanyar les primàries a Catalunya amb el 82% dels vots– i a la "voluntat" del secretari general de "reflectir en la direcció la pluralitat que representa" la formació catalana. "Estem satisfets. El PSC pot estar molt content de la representativitat dins l'executiva del PSOE", ha dit Parlon, que ha fet declaracions als mitjans, al costat de Ruiz i Boya, poc abans de la cloenda del 39è congrés del POSE.

La dirigent socialista ha defensat que Sánchez "ha intentat integrar totes les sensibilitats" dins la seva direcció, tot i que només Patxi López i l'extremeny Guillermo Fernández Vara (proper a Susana Díaz) en formin part. Per a Parlón, si els partidaris de Díaz i López "no hi són, és perquè no hi han volgut ser, i les voluntats són respectables".

stats