Política 30/09/2016

Parlon desaprova les dimissions al PSOE i avala la via Sánchez per "recosir" el partit

La candidata a primera secretària descarta que la crisi a Ferraz afecti el procés de primàries a Catalunya

Marc Toro
2 min
Núria Parlon: “Ens podem quedar sense nació per defensar tenir un estat”

BarcelonaLa candidata a primera secretària del PSC, Núria Parlon, ha lamentat aquest divendres que el PSOE hagi "implosionat" i ha refermat el seu suport a Pedro Sánchez. En una trobada amb l'executiva de la UGT a Catalunya que ha donat el tret de sortida a la seva campanya de les primàries, Parlon s'ha mostrat partidària de "donar la veu i escoltar més que mai la militància" per "recosir" el "partit germà" a Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Dono suport a Pedro Sánchez perquè va ser escollit per les bases del partit en el si d’unes primàries, cosa que nosaltres estem reivindicant", ha afirmat l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, i ha afegit que sobretot comparteix la posició del secretari general del PSOE de "no abstenir-se a un govern del PP". Un argument que ja va defensar ahir en un tuit.

Parlon ha considerat que les dimissions a l'executiva de Ferraz "s'haurien d’haver evitat per no arribar a una situació de crisi com l’actual". "Crec que ara s’ha de buscar solució a partir del diàleg", ha afegit, i s'ha distanciat de posicions com les del diputat Eduardo Madina (pròxim a ella), que aquest divendres s'ha mostrat partidari que una gestora agafi les regnes del partit.

Malgrat admetre que la situació que s'està vivint al PSOE "colpeix molt" el PSC, l'aspirant a la primera secretaria ha descartat que la divisió a Ferraz afecti les primàries a Catalunya. "Són situacions clarament diferenciades", ha dit.

Abandonar "posicions de màxims" per fer fora el PP

En relació amb les declaracions de l'exministre socialista Josep Borrell, que ha instat el PSOE a "escoltar més Podem", Parlon ha reconegut que les aliances naturals dels socialistes "són a l'esquerra". No obstant això, ha recordat que la formació de Pablo Iglesias no sempre ha posat les coses fàcils en les converses per formar un govern alternatiu al PP.

Al seu parer aquest objectiu és el que ha de prevaldre a l'hora de negociar, motiu pel qual ha instat "totes les forces polítiques" que volen evitar quatre anys més de govern popular -inclosos ERC i el PDC- a abandonar les "posicions de màxims". Ha deixat clar, doncs, que la línia vermella del referèndum defensada pels partits independentistes "genera un xoc de posicions".

stats