Política 30/09/2012

Pere Navarro és escollit candidat a la Generalitat pel PSC

El primer secretari s'imposa sobre Montserrat Tura per 279 vots a 89

Sara González
2 min
Montserrat Tura i Pere Navarro, aquest matí al Consell Nacional del PSC

BarcelonaTal com estava previst, el primer secretari del PSC, Pere Navarro, s'ha imposat sense problemes sobre Montserrat Tura per ser escollit candidat a la Generalitat. El líder del partit s'ha imposat sobre l'exconsellera per 279 vots (73,23% dels vots emesos) a 89 (23,3%). El discurs del no a la independència que ha capitanejat Navarro ha sigut avalat per una àmplia majoria del consell nacional per davant del discurs de Tura, que ha reivindicat que el clam de la Diada es canalitzi a través del dret a decidir. En total, han participat 381 dels 430 consellers nacionals que podien votar, i s'ha detectat una sola papereta nul·la i 12 en blanc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lluny d'unes eleccions primàries obertes i lluny d'un profund debat per superar les divisions internes, el PSC ha triat aquest diumenge el seu candidat a través del mateix mecanisme amb el qual van escollir candidat Joan Raventós el 1980. De fet, tot i la promesa derivada del darrer congrés de convertir el partit en una formació més participativa, el PSC ha escollit el candidat que ha de garantir el segon lloc al podi parlamentari a través dels 430 membres del consell nacional, com ha fet sempre.

Navarro haurà d'afrontar uns difícils comicis en els quals CiU juga, segons els sondejos, amb una superioritat indiscutible. I és que defensar la tercera via, la del federalisme, com a alternativa a l'estat propi no serà gens fàcil en un moment en què la desafecció amb Espanya és més gran que mai. Els socialistes, que amb José Montilla el 2010 ja van obtenir els seus pitjors resultats de la història –28 diputats–, temen que encara hagin de tocar més fons.

En el seu discurs després de conèixer el resultat de la votació, Navarro ha acceptat la "responsabilitat" de ser el candidat del PSC i ha agraït a Tura la "seva tenacitat i compromís fins al final". El líder socialista ha cridat la militància a "fer front a un gran combat, el més transcendental d'aquest partit". "Hem d'explicar les trampes de Mas i la irresponsabilitat de la seva proposta, i hem d'explicar als catalans per què els convé una victòria del PSC", ha conclòs.

L'acte ha acabat amb una crida de Corbacho a "treballar molt tots junts fins al 25 de novembre" i el consell nacional en peu cantant 'Els segadors'.

stats